.:: Startbasis.nl :: Informatief en handige paginas. ::.
2019-10-16
 
Subcategorien: alles.

Er staan in totaal 10 links in de categorie informatie.

Waarschuwingsdienst.  
De Waarschuwingsdienst is een dienst van het Computer Emergency Response Team voor de Nederlandse overheid. Met informatie en nieuws over de laatste internet bedrijgingen, zoals virussen, hackers en beveiliging.
Stotteren.  
In Nederland stotteren tussen de 150.000 en 200.000 mensen. Er zijn veel vormen van stotteren. De een herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen. De ander blijft hangen op bepaalde letters, houdt klanken lang aan of blokkeert helemaal. Stotteren kan je behoorlijk in de weg zitten. Op deze site veel informatie over hoe je kunt omgaan met stotteren of wat je eraan kunt doen.
Drugsinfoteam.  
Jongeren informeren jongeren. Het Drugs- en Alcoholinfoteam informeert jongeren over alcohol en drugs, zoals cannabis, XTC, speed en cocaļne, GHB en paddo's. Het uitgangspunt van het Drugs- en Alcoholinfoteam is dat consumenten van alcohol en drugs op een open manier geļnformeerd worden over de kenmerken, effecten en risico’s van de middelen die men gebruikt. Het Drugs- en Alcoholinfoteam wil informatie geven waar alcohol en drugsconsumenten in de praktijk wat aan hebben (= consumenteninformatie). Het Drugs- en Alcoholinfoteam richt zich vooral op met alcohol en drugs experimenterende jongeren in de leeftijd van 16 – 23 jaar. De inhoud en de toon van deze site is daarop afgestemd.
No-Kidding.  
In Nederland worden per jaar 80.000 kinderen mishandeld. Iedere week overlijdt er weer een kind aan de gevolgen van dit geweld.* NO KIDDING, het landelijke netwerk tegen kindermishandeling, werkt om alle Nederlanders hiervan bewust te maken. Want wanneer we weten wat er speelt, kunnen we samen kindermishandeling tegengaan.

Geweld tegen kinderen beperkt zich niet alleen tot fysieke mishandeling. Dagelijks zijn kinderen slachtoffer van verwaarlozing, verbaal en fysiek geweld, geestelijke mishandeling en seksueel misbruik.


Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers.  
Als je op zoek bent naar hulp, als je hulp nodig hebt over hoe je aangifte moet doen bij de politie, als je er nog midden in zit en niet weet hoe je eruit moet komen, als je je verhaal kwijt wilt, als je vragen hebt of wilt praten met een lotgenoot, dat kan allemaal. Alles wordt vertrouwelijk behandeld en zij zullen proberen je te helpen zo goed als ze kunnen.
Slachtofferhulp.  
Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of verkeersongeluk. De 1500 vrijwilligers bieden praktische en juridische adviezen en emotionele steun. 300 beroepskrachten zorgen voor professionele ondersteuning. In de media en politiek treedt Slachtofferhulp Nederland op als belangenbehartiger. Deze website geeft antwoord op de meest voorkomende vragen na een misdrijf of verkeersongeluk.
Discriminator.  
Discriminatoruitgang voor de ontvangst van digitale paging. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je scanner om te bouwen of te laten ombouwen voor het meelezen van b.v. p2000 of AIS.
Cannabis onder controle.  
Online hulp bij stoppen met blowen. Wil je stoppen met blowen of je gebruik van wiet, hasj of cannabis minderen? Twijfels over je cannabisgebruik?

Deze site helpt je verder. Je kunt zelf een cannabistest doen over de risico's van je gebruik. Of je direct aanmelden voor online hulp. Met een speciaal internetprogramma leer je vaardigheden om je cannabisgebruik onder controle te krijgen en te houden. Je krijgt hulp van een persoonlijk begeleider en toegang tot het Cannabis Forum. Online hulp wanneer het jou uitkomt: gemakkelijk en anoniem.

De vergoeding voor deelname aan het online cannabisprogramma is opgenomen in de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Voor jou is deelname aan dit programma daarom dus zonder kosten. Als er sprake is van een 'eigen risico' bij je verzekeraar kan dat wel voor kosten zorgen.


Kenniscentrum/odd  
Hier wat informatie over odd een gedrags stoornis die vaak gepaard gaat met mensen die adhd hebben.
Hulpgids / ptsd-ptss  
Informatie over ondermeer psychische en psychiatrische ziektebeelden, medicatie, wettelijke regelingen en therapievormen. Hier kunt u o.a. meer informatie vinden over PTSD / PTSS Posttraumatische stress-stoornis adhd etc.