.:: Startbasis.nl :: Televisie, muziek en film, Cd, Dvd, Video, Boeken, Software en Games,online verkoop,divx,xvid,avi,svcd,vcd,ondertiteling ::.
2019-05-23
 
Subcategorien: algemeenfilmmuziekradiotelevisiealles.

Er staan in totaal 2 links in de categorie tmf > muziek.

Nederlandse top 40.  
De Nederlandse Top 40 is een wekelijkse hitlijst, die oorspronkelijk door de zeezender Radio Veronica werd ge´ntroduceerd. Op 2 januari 1965 kwam de eerste Top 40 uit. I feel fine van de Beatles stond toen op nummer een. Joost den Draaijer was de initiatiefnemer van de Top 40 in Nederland. Hij nam het idee voor hitlijsten, hitparades en tipparades over uit de Verenigde Staten. Tegenwoordig (2006) wordt de Top 40 op de radio uitgezonden door Radio 538 (gepresenteerd door Wessel van Diepen) en op televisie door TMF (gepresenteerd door Jeroen Nieuwenhuize). De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Top 40, die nu evenals de Mega Top 50 eigendom is van het bedrijf GfK Mega Charts. De Top 40 heeft vanwege sponsoring ook wel bekend gestaan als de Rabo Top 40 en de Wanadoo Top 40. Heden ten dage gaat de lijst als de Nederlandse Top 40 door het leven. Net als de andere hitlijst in Nederland (de Mega Top 50) wordt de Top 40 samengesteld op basis van verkoopcijfers en airplay: hoe vaker een lied gedraaid wordt, hoe hoger dit in de Top 40 staat. De Top 40 kent een andere weging van verkoop en airplay dan de Mega Top 50.
Jamendo.  
Een website waar je duizenden muziek albums en liedjes kan downloaden of beluisteren onder creative commons licenses. Dit is gratis en legaal. De albums en songs zijn van artiesten over de hele wereld en de website is in verschillende talen te bekijken.