Bankieren en andere geldzaken

NU.NL Economie

 • Marktplaats wisselt van eigenaar: overname door Noors Adevinta is rond
  by NU.nl/ANP on 18 juni 2021 at 11:23

  Het Amerikaanse eBay mag zijn advertentietak, met onder meer het Nederlandse Marktplaats.nl, verkopen aan het Noorse Adevinta. Dat heeft de mededingingsautoriteit van Oostenrijk bepaald. Daarmee is de laatste horde qua goedkeuring van toezichthouders voor de deal genomen. Eerder deze maand stemde ook al de Britse kartelwaakhond in met de verkoop.

 • 34 miljard euro aan nieuwe plannen ingediend voor tweede ronde Groeifonds
  by NU.nl/ANP on 18 juni 2021 at 11:04

  In de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds is voor 34 miljard euro aan plannen ingediend. De voorstellen hebben onder meer betrekking op kringlooplandbouw, infrastructuur voor waterstof en zorg. Dat meldt strategiekantoor It’s Public in een analyse van alle ingediende groeiplannen.

 • AH moet franchisenemers mogelijk miljoenen betalen na uitspraak Hoge Raad
  by ANP on 18 juni 2021 at 10:42

  Albert Heijn moet mogelijk alsnog miljoenen overmaken naar ondernemers die via een franchisecontract winkels van de supermarktketen exploiteren. De franchiseondernemers voelen zich door moederbedrijf Ahold Delhaize benadeeld op het gebied van prijzen, bonussen en kosten. In de slepende kwestie oordeelde de Hoge Raad vrijdag dat de zaak opnieuw moet worden behandeld. Albert Heijn legde vanwege de kwestie in 2014 al 17 miljoen euro opzij.

 • Gemeenten dreigen met staking om meer steun van het Rijk af te dwingen
  by NU.nl on 18 juni 2021 at 09:45

  Een grote groep Nederlandse gemeenten dreigt de werkzaamheden in de herfst neer te leggen als er niet snel extra geld komt vanuit het Rijk. Dat schrijft NRC op basis van stukken van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Gemeenten zijn al jaren boos dat het decentraliseren van taken niet gepaard gaat met grotere budgetten.

 • Qatar denkt dat WK voetbal de economie 20 miljard dollar oplevert
  by NU.nl/ANP on 18 juni 2021 at 07:54

  Het WK voetbal dat volgend jaar in Qatar wordt gehouden, zal de economie van de Golfstaat naar verwachting zo’n 20 miljard dollar (bijna 17 miljard euro) opleveren. Dat komt neer op zo’n 11 procent van het bruto binnenlands product van het land in 2019. Dat stelt Hassan Al Thawadi, die aan het hoofd staat van het comité dat verantwoordelijk is voor de voorbereiding van het toernooi, op basis van een gedetailleerde studie.

Beleggen

 • Ajax verlengt contract Devyne Rensch
  on 18 juni 2021 at 13:13

  Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract van de voetballer, dat liep tot en met 30 juni 2023. Dit meldde de Amsterdamse voetbalclub vrijdag.

 • Amerikaanse futures voorspellen lichtrode opening Wall Street
  on 18 juni 2021 at 12:48

  De Amerikaanse futures voorspellen vrijdag een overwegend lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd koerste de S&P 500 index af op een min van 0,1 procent, net als de Dow Jones index. De Nasdaq-future noteerde 0,1 procent in het groen.

 • Europese beurzen licht lager rond middaguur
  on 18 juni 2021 at 12:10

  De Europese beurzen noteerden vrijdag licht lager na een week waarin monetair de bakens als verzet werden ervaren, op een handelsdag die na een nog redelijke gevulde ochtend deze nu op eigen kracht moet zien af te sluiten.

 • Valuta: euro daalt verder richting 1,19 dollar
  on 18 juni 2021 at 11:36

  De euro noteerde vrijdag licht boven de 1,19 dollar met een volledig lege macro-economische agenda.

 • Sonnenberg kan geen uitkoopprocedure Hunter Douglas starten
  on 18 juni 2021 at 11:10

  Ralph Sonnenberg heeft niet genoeg aandelen in handen om een uitrookprocedure te starten om Hunter Douglas volledig over te nemen. Dit bleek vrijdagochtend uit een persbericht van Hunter Douglas.

Crypto nieuws nl

Crypto nieuws internationaal

Reacties zijn gesloten.