Bankieren en andere geldzaken

 • Europees Hof: Lidstaten mogen verhuur via bijvoorbeeld Airbnb reguleren
  by NU.nl on 22 september 2020 at 11:06

  Europese lidstaten mogen via lokale vergunningen de verhuur via bijvoorbeeld Airbnb reguleren. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag besloten. In Frankrijk bestaat al zo’n nationale regeling, volgens het Hof is die verenigbaar met het Unierecht.

 • Bierbrouwer AB InBev zet waarschuwingen op etiketten bierflesjes
  by NU.nl on 22 september 2020 at 11:01

  Bierbrouwer AB InBev, bekend van onder meer Hertog Jan, Leffe en Corona, wil volgend jaar al zijn bierflesjes die in Nederland verkocht worden voorzien hebben van waarschuwingen over het drinken van alcohol bij bijvoorbeeld zwangerschap. Dat heeft de brouwer dinsdag bekendgemaakt.

 • Zorgpremie DSW met 6,50 euro omhoog, meer dan waar kabinet op rekende
  by NU.nl on 22 september 2020 at 10:46

  De premie voor een basiszorgverzekering gaat bij DSW komend jaar met 6,50 euro omhoog ten opzichte van dit jaar, maakt de zorgverzekeraar dinsdag bekend. Het kabinet ging vorige week op Prinsjesdag in de koopkrachtberekeningen uit van een verhoging van gemiddeld zo’n 5 euro per maand.

 • Familie zowel kracht als zwakte bij voortbestaan familiebedrijven
  by NU.nl on 22 september 2020 at 10:20

  Familiebedrijven doen er goed aan om de naam van de oprichters ook als bedrijfsnaam te gebruiken. Tegelijkertijd is de familie ook een achilleshiel, vanwege het risico op conflicten en het gebrek aan goede opvolgers. Dat blijkt uit onderzoek van Rabobank, BDO Accountants & Adviseurs en Erasmus Centre for Family Business (ECFB), dat dinsdag is gepubliceerd.

 • Nederland en VK willen windparken op zee aan elkaar koppelen
  by NU.nl on 22 september 2020 at 09:17

  Netbeheerder TenneT en de Britse sectorgenoot National Grid onderzoeken de mogelijkheid om hun windparken op zee aan elkaar te koppelen. Dat hebben ze dinsdag bekendgemaakt. Zowel Nederland als het VK willen meer windparken op zee bouwen.

 • Futures voorspellen voorzichtig herstel Wall Street
  on 22 september 2020 at 13:00

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een voorzichtig herstel voor Wall Street. De SP 500 future noteerde rond lunchtijd licht hoger, terwijl de Dow Jones index op een openingsverlies van 0,1 procent wees. De Nasdaq future koerste 0,7 procent hoger.

 • Europese beurzen hoger rond middaguur
  on 22 september 2020 at 12:20

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger en maakten per saldo meer een pas op de plaats na de zware bevalling van maandag, die in de commentaren voornamelijk werd toegeschreven aan de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen nu het aantal besmettingen blijft oplopen.

 • Tesla zet in op eigen batterijproductie
  on 22 september 2020 at 12:14

  (ABM FN-Dow Jones) Teslalijkt in te zetten op het zelf produceren van batterijen voor zijn elektrische voertuigen maar kan dat pas vanaf 2022 in hoge volumes doen. Dit zei topman Elon Musk maandagavond laat in een aantal tweets.

 • Intel mag blijven leveren aan Huawei – media
  on 22 september 2020 at 11:26

  (ABM FN-Dow Jones) Intel heeft van de Amerikaanse overheid licenties ontvangen om bepaalde producten te blijven leveren aan het Chinese Huawei Technologies. Dit bevestigde een woordvoerder van de Amerikaanse chipproducent dinsdag aan persbureau Reuters.

 • Teijin Aramid kiest Flux van Nedap
  on 22 september 2020 at 11:23

  (ABM FN-Dow Jones) Teijin Aramid heeft voor zijn Nederlandse vestigingen in Arnhem, Delfzijl en Emmen gekozen om de tijdregistratie van vast en flexibel personeel via de Flux software van Nedap te laten verlopen. Dit maakte Nedap dinsdag bekend, zonder financile details te melden.

Reacties zijn gesloten.