Bankieren en andere geldzaken

 • Pensioenfondsen vrezen verlaging van pensioenen in komende jaren
  by NU.nl on 20 januari 2021 at 23:01

  Grote pensioenfondsen in Nederland vrezen dat ze de komende jaren niet ontkomen aan het verlagen van de pensioenen. Dat zeggen onder meer ambtenarenfonds ABP en Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn (PFZW) donderdag. Ook metaalfondsen PME en PMT vrezen dat na 2021 een verlaging reëel is.

 • Kan de overheid bedrijven dwingen om iedereen thuis te laten werken?
  by NU.nl on 20 januari 2021 at 20:18

  Het instellen van een avondklok is een omstreden maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondertussen lijken andere maatregelen, zoals het verplicht thuiswerken, door lang niet iedereen te worden nageleefd. Kan de overheid bedrijven dwingen te sluiten en thuis te gaan werken?

 • Lockdownpoetser zorgt voor hogere verkopen bij Procter & Gamble
  by NU.nl on 20 januari 2021 at 19:00

  Non-food fabrikant Procter & Gamble verkocht afgelopen kwartaal fors meer schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en toiletpapier door de wereldwijde lockdown. Dat blijkt uit cijfers die woensdag zijn gepubliceerd door het Amerikaanse bedrijf, dat onder meer producten van de merken Pampers, Always, Ariel en Ambi Pur op de markt brengt.

 • Video | Wat we kunnen verwachten van de eerste 100 dagen van Biden
  by NU.nl on 20 januari 2021 at 17:32

  De eerste honderd dagen van een Amerikaanse president worden als een belangrijke periode gezien. Die periode is een indicatie van hoe een president gaat regeren en is een goed moment om te bekijken hoe het ervoor staat met zijn verkiezingsbeloftes. Dit is Joe Biden van plan in zijn eerste honderd dagen als president.

 • KLM voert geen verre vluchten meer uit wegens nieuwe reisbeperkingen
  by NU.nl/ANP on 20 januari 2021 at 17:07

  KLM stopt met het uitvoeren van verre vluchten. De luchtvaartmaatschappij zegt woensdag dat het onmogelijk is om intercontinentale vluchten uit te voeren wanneer vliegend personeel verplicht een sneltest moet ondergaan. Daardoor bestaat het risico dat werknemers achterblijven in het buitenland. Het schrappen van de vluchten geldt voor passagiersvervoer, inclusief repatriëring, en voor vrachtvluchten, ook als op die vluchten medische hulpmiddelen worden vervoerd ter bestrijding van COVID-19.

 • Update: Alcoa voorziet toename aluminiumverbruik
  on 20 januari 2021 at 22:59

  (ABM FN-Dow Jones) Alcoa verwacht dat het aluminiumverbruik dit jaar zal toenemen, zowel in China als in de rest van de wereld, dankzij een breed economisch herstel van de terugval door de coronaviruspandemie vorig jaar. Dat meldde het Amerikaanse aluminiumbedrijf woensdag.

 • Alcoa voorziet toename aluminiumverbruik
  on 20 januari 2021 at 22:51

  (ABM FN-Dow Jones) Alcoa verwacht dat het aluminiumverbruik dit jaar zal toenemen, zowel in China als in de rest van de wereld, dankzij een breed economisch herstel van de terugval door de coronaviruspandemie vorig jaar. Dat meldde het Amerikaanse aluminiumbedrijf woensdag.

 • Wall Street verwelkomt Biden met records
  on 20 januari 2021 at 22:30

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten hebben woensdag nieuwe records bereikt, na de inhuldiging van Joe Biden als president.

 • Beursblik: daghandelaren overspoelen de hedgefunds
  on 20 januari 2021 at 21:52

  (ABM FN-Dow Jones) De markt kan langer irrationeel blijven dan jij solvabel, luidt het gezegde, en op dit moment lijken de grote beleggers die op koersdalingen speculeren de speelbal te zijn van de hordes daghandelaren die de aandelenkoersen opstuwen met beleggingsapps zoals Robinhood. Dat beweert althans Michael Batnick van Ritholtz Wealth Maangement, die de blog Irrelevant Investor schrijft. 

 • NIBC per 18 februari van de beurs af
  on 20 januari 2021 at 20:57

  (ABM FN-Dow Jones) Blackstone heeft inmiddels bijna alle aandelen van NIBC in handen en zal de beursnotering van de bank per 18 februari beëindigen. Dat maakte de bank woensdag bekend.

  Feed has no items.

Reacties zijn gesloten.